rolling stones fanclub

 

Hallo Stones fans, ( en andere muziekliefhebbers)In 1998 heb ik al eens een stuk geschreven in de Vara-gids over het
vreselijke geluid in de Arena.

In 2005 heb ik opnieuw de pen opgepakt om te proberen via de pers eens een actie op te zetten naar aanleiding van het al jarenlang geklaag over dit prachtig stadion dat absoluut niet geschikt is voor concerten.
Tot op de dag van vandaag gaat men gewoon door met concerten aldaar, deze pagina zal dan ook actueel blijven.

Brieven gezonden aan de redacties van Kassa, Radar en diverse andere media zoals kranten, radio, en tv.
Bij Radar en Kassa heb ik onze concertbezoeken met een product vergeleken waar
prijs-kwaliteit" niet meer in verhouding staan.


Het gevolg was een behoorlijke reflexie vanuit diverse media die blijkbaar wakker waren geschud en er volop aandacht aan besteden.

De Telegraaf, Parool, Radio 538, en Talpa TV, en het programma KASSA, namen contact met mij op voor een item in hun krant of programma over dit al jaren slepende onderwerp.

De artikelen staan onderaan deze pagina

Vara gids 1998.Na de invoering van de euro is ook in dit circuit de eurogekte in volle hevigheid losgebarsten en zijn de prijzen voor kaartjes meer dan verdubbeld ! !
Genoeg reden om nog kritischer te worden naar een geleverd product, in dit geval een concert van de Rolling Stones of andere band in de Arena.

Om niet naar de Stones te gaan als ze in Nederland optreden zou voor mij ondenkbaar zijn geweest in het verleden.
Maar na 5 dagen in de galmazijn van deze lokatie rondgedreven te hebben in 1998  stond het voor mij definitief vast.

“NOOIT MEER EEN CONCERT VAN WELKE GROEP DAN OOK IN DIT AUGURKENBLIK”


Het is me in 2006 voor de derde keer gelukt om niet meer naar de Arena te gaan tijdens Rolling Stones concerten, dan maar naar het buitenland.
Net als stoppen met roken heeft het met wilskracht te maken.
Of moeten er net als bij sigaretten ook eerst waarschuwingen op de kaartjes voor Arena concerten komen staan ?

Door akoestische aanpassingen in 2006 bleek het geluid in de Arena op sommige plaatsen iets verbeterd te zijn, maar de meesten hebben zich wederom beklaagd.
Velen zijn bang om tijdens o.a. toekomstige Rolling Stones of andere concerten weer een geluid aan te moeten horen alsof je een augurkenblik op je hoofd hebt staan.

Zelfs optredende artiesten hebben ter plekke opmerkingen gemaakt over het slechte geluid.

Niet alleen Rolling Stones fans maar ook bezoekers van andere artiesten klagen al jaren steen en been over deze locatie.
De meeste bezoekers die misschien eenmalig naar hun idool gaan in de Arena zul je niet zo snel horen klagen, maar de regelmatige concertbezoeker gaat niet eens meer en wijkt uit naar het buitenland.

Om te voorkomen dat jij samen met je favoriete band of artiest voor een concert ook in dit akoestisch terreur dreigt te belanden roep ik iedereen op te blijven protesteren bij de organisatoren.
Je mag mij ook een mail sturen ( ook positieve ) met de ervaring van jou oren, deze bundel ik in een krachtig verweer tegen goedpraterij van een organisator om concerten in de Arena plaats te laten vinden.

We moeten er nu voor zorgen dat we ze gaan overtuigen dat het na jaren van er alleen maar over praten nu echt gemeend is.

Ook om de organisatoren, en wanneer mogelijk de artiesten duidelijk te maken dat ze zo nog meer toekomstige concertgangers gaan verliezen, het is tenslotte ook in hun eigen belang.


Rob Schoenmakers.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bron: Parool

 

 

 

Bron: Telegraaf.

 

2005

Bron: Volkskrant

 

2006

BRON: MUZIEKKRANT OOR

DEEL: RECENSIE MUZIEKKRANT OOR ROLLING STONES, AMSTERDAM ARENA (31 JULI 2006)

Dit zijn de Stones waar tien jaar geleden nog vijf Arena’s voor vol liepen,
die Vredenburg en Ahoy in 2003 in de fik zetten en die ondanks alle geruchten
en speculaties niets aan kracht hebben ingeboet. Jammer dat de absurd hoge
ticketprijs dit keer veel mensen van een bezoek aan de Arena heeft
weerhouden.

Nog zo’n misser: het Arena-geluid, al jaren punt van discussie, is door de vele zogenaamde aanpassingen nog net zo’n brij als tevoren.
Maar het gaat uiteindelijk om de band zelf. The Rolling Stones zijn een schijnbaar onsterfelijk fenomeen, dat in de traditie van hun blueshelden de maximum leeftijd voor rock & roll blijft opschroeven. Een aflevering van The Simpsons voorspelde ooit de Steel Wheelchair Tour in een verre toekomst; wij zijn erbij, rollator of niet.


 

 

2007

Amsterdam ArenA

ongeschikt voor popconcerten

BRON : De Telegraaf, 9 juni 2007

De Amsterdam ArenA is totaal ongeschikt voor popconcerten volgens een artikel in De Telegraaf. Het akoestische probleem kan alleen worden opgelost door het stadion af te breken en er een ander gebouw voor in de plaats zetten. Iedere andere aanpassing is duurder. Dat stelt geluidsexpert Marty Brugmans, voormalig lid van de werkgroep die het geluid in het stadion moest verbeteren, in De Telegraaf.

Brugmans, hoofd techniek van de popgroep Bløf, is niet verbaasd over de massale kritiek op het concertgeluid in het voetbalstadion. Begin juni deelden een stroom bezoekers van "Toppers in Concert"  hun slechte ervaringen op de website van De Telegraaf. Bezoekers van het optreden de Toppers, René Froger, Gerard Joling en Gordon hadden met name geen goed woord over voor het geluid op de tweede ring van de ArenA. Vanaf het begin van het concert tot kort voor de pauze bleek er door een technische storing geen woord van de Toppers te verstaan. De zangers hebben inmiddels hun excuses aangeboden en gaan samen met de productiemaatschappij een passende compensatie zoeken voor teleurgestelde bezoekers. "Vanaf het moment kort na de opening tot kort voor het begin van de pauze blijkt het geluid zeer slecht te zijn geweest", aldus een verklaring op de websites van de zangers. Na de pauze bleek het geluid een stuk beter, maar sommige bezoekers waren toen al vertrokken.

Gisteren meldden zich ook vele honderden bezoekers van eerdere grote concerten zich met dezelfde klacht: abominabel slecht geluid.

Vorig jaar werd voor een bedrag van 1,4 miljoen euro de akoestiek aangepast. Aan het dak werden duizenden vierkante meters absorptiedoek gehangen en er werd een nieuw geluidssysteem geïnstalleerd.

Lage tonen

"De ArenA heeft zich er 300 procent voor ingezet en het maximale eruit gehaald, maar sommige dingen kun je niet veranderen" , zegt Brugmans. "Het blijft gewoon een galmbak. Met een concert op normaal volume is er nog iets van te maken, maar wil je stampen met lage tonen, dan kun je het vergeten. Zulke evenementen moet je vooral zien als een gezellige avond."

Popgoeroe Jan Douwe Kroeske vindt dat het ArenA-publiek het mindere geluid op de koop toe moet nemen. "Je moet vooraf weten dat je teleurgesteld kunt raken en er maar het beste van hopen." Benno de Leeuw, organisator van Toppers in Concert, hamert erop dat een stadion geen theater is. "We erkennen het technische geluidsprobleem van zaterdagavond, maar we zien ook 350.000 mensen fantastisch genieten. Wat je nu krijgt, is dat mensen worden opgejut met hun negatieve reacties." De leiding van Amsterdam ArenA wilde geen commentaar geven.

Bronnen: de Telegraaf en Blik op Nieuws


U KUNT UW MENING KWIJT IN HETGASTENBOEK VAN DEZE WEBSITE.

 

amsterdam arena galmbak, galmbak, amsterdam arena slecht geluid,protesteren tegen concerten in arena, arena slecht akoestiek,

 

 

"robbiestonearena" "arena galmbak" "galm in arena" "slecht geluid amsterdam arena" slecht geluid arena"