WHO IS ROBBIESTONE ?


 

 

ENGLISH VERSION CLICK HERE

Hallo Rolling Stones fan ( liefhebber )

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Rob.

Leuk dat je een bezoek brengt aan mijn website.

Ben vier jaar eerder geboren dan de Rolling Stones hun eerste single “Come on” in 1963 uitbrachten.
Een bekende die me altijd Robbiestone noemde heeft destijds onbewust de naam bedacht voor deze website die ik in 2000 heb opgericht.

In 1974 hoorde ik voor het eerst “Get yer ya-ya’s out” en was vanaf dat moment meteen versteend, dit is nog steeds mijn favoriete live-cd onder de officiële uitgaven.

Die verstening ging in een rap tempo door, kocht steeds meer lp’s, bootlegs en boeken van de Rolling Stones, daarna begon het dan ook goed te rollen.
Mijn favoriete album en concert periode van de Rolling Stones ligt in de jaren 70, zeker met een gitarist als Mick Taylor die ze eigenlijk nooit kwijt hadden mogen raken.

Ik beleef veel plezier aan deze website, waarvan mijn zoon in het jaar 2000 het begin heeft gelegd.
Zeker nu ik al weer een lange tijd zover ben dat ik zonder zijn hulp de website helemaal kan bijwerken, uitbreiden en onderhouden.

Heb in deze Rolling Stones hobby veel leuke mensen leren kennen waarvan ik met sommigen al zo'n 40 jaar contact onderhoud.

In 1982 was ik na de drie concerten in de Kuip vastbesloten om nooit meer een concert van de Rolling Stones te missen als ze in Nederland waren voor optredens.

De historie van alle door mij bezochte Rolling Stones concerten sinds 1982 kun je hier inzien.

Het was voor mij al snel ondenkbaar geworden dat ik thuis voor de tv zou zitten als de band in de buurt stond te spelen.

Tot en met de vijf concerten in 1998 in de Amsterdam Arena heb ik dat besluit volgehouden.
Ik vroeg me na de eerste avond in die vreselijke galmbak van een Arena af “moet ik hier nog vier dagen naar toe?”.

Aangezien schrijven naast muziek ook een hobby van me is kon ik het destijds niet meer nalaten via diverse kanalen in de Nederlandse media, eindelijk eens de aandacht op te eisen over het al jarenlang massaal geklaag over de Arena.
Het gevolg was een behoorlijke reflexie vanuit diverse media die blijkbaar wakker waren geschud en er volop aandacht aan besteden.

Mijn persoonlijke ontmoeting met de Rolling Stones in 1998 was toch wel de kroon op het fan zijn sinds 1974.
Het was zo onwerkelijk allemaal dat het niet helemaal doordrong dat de door iedere fan gekoesterde, en bijna onmogelijke wens in vervulling was gegaan.

Ik draai het filmpje in mijn hoofd om de zoveel tijd weer eens af om die herinnering goed in beeld te houden.

 

MALIEVELD - THE HAGUE - THE NETHERLANDS 5-9-1998
Between Mick Jagger & Ron Wood
( photo: Paul Bergen )
www.paulbergen.nl

In 2003 kwam daar nog een aanvulling bij in de vorm van een Club Gig in Vredenburg.
Het gevoel van het onbereikbare naar de band toe was met die ontmoeting en Club Gig wel een stuk minder geworden, tot op de dag van vandaag een bijzonder gevoel.

In 1987 heb ik voor het eerst mijn promotionele medewerking verleend aan een Rolling Stones dag die om de paar jaar in een Eindhovens café georganiseerd werd.
Sinds 2001 is de organisatie van de dag overgenomen door Café Altstadt in Eindhoven waar hij nu ieder jaar op de laatste zondag in januari plaatsvindt.
Deze dag heeft nu dan ook een landelijke bekendheid gekregen met jaarlijks zo’n 300 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Muziek is een deel van mijn leven geworden en de slijpsteen voor mijn geest, ik ben ook nog altijd geïnteresseerd in goede (helaas schaarse) hedendaagse muziek.

Naast de Rolling Stones bezoek ik regelmatig concerten in een grote of kleine locatie.

Joe Bonamassa, U2, Stevie Ray Vaughan, Neil Young met Crazy Horse, Lenny Kravitz , Anouk, The Tragically Hip, Pearl Jam, Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Blues muziek en mijn symfonische favoriet, de groep YES is toch wel het genre wat mij het meeste aanspreekt.

Hier een klein TICKET OVERZICHT van de honderden grote en kleine concerten die ik sinds sinds 1976 naast de Rolling Stones bezocht heb.

Rob